HGH groeihormoon

Welke functie heeft HGH in ons lichaam?
HGH wordt ook wel het Human Growth Hormone genoemd. Dit hormoon wordt aangemaakt door de hypofyse, een klier van ongeveer 1 centimeter groot en bevind zich midden in de hersenen. In de hersenen wordt de afgifte van het HGH hormoon geregeld door twee stoffen : ‘Growth Hormon Releasing Factory ’ en ‘Somatostatine’. Growth hormon releasing zorgt voor het stimuleren van de afgifte van het hormoon, en somatostatine remt de afgifte af. De aanmaak van groeihormonen vind niet gedurende de hele dag plaats, enkel bij lichaamsbeweging (stress) en ongeveer twee uur na het inslapen. Tijdens de eerste uren van de slaap, wordt het genoemde growth hormone-releasing hormone in werking gezet, en somatostatin, wat de afgifte van het HGH hormoon afremt , werkt dan niet meer. Dit proces resulteert in een vrijgave van HGH hormonen. Deze afgifte van het HGH hormoon duurt ongeveer een haf uur. De afgifte van het HGH hormoon heeft als gevolg dat het HGH hormoon IGF- 1 gaat produceren in de lever.

Functie HGH

Het HGH groeihormoon zorgt ervoor dat de huid, cellen, botten en weefsels in het lichaam groeien en zich herstellen. In ons eigen lichaam komt dit hormoon voor als somatotropine, een eiwit hormoon wat bestaat uit een 190 aminozuren. Cellen, weefsels en spieren bestaan voor een groot deel uit aminozuren, zij geven structuur aan cellen en zijn van cruciaal belang bij het vervoeren en bij de opslag van alle voedingsstoffen. Ook spelen zij een belangrijke rol bij het herstel van weefsel ( vooral botten, huid, spieren, kraakbeen, pezen en haren) en bij genezing van de wond. De aanmaak van HGH is tijdens de puberjaren het hoogst, rond het dertigste levensjaar neemt het af.

Waarom HGH groeihormoon niveau verhogen in je lichaam?
Het is klinisch bewezen dat een hoger niveau van het Human Growth Hormone een positief heeft effect heeft op uiteenlopende gebieden. Hieronder volgt een overzicht van deze gebieden.

 • – Vermindering lichaamsvet, dit is een van de meest zichtbare voordelen die het gebruik van HGH met zich meebrengt.
 • – Anti-veroudert effecten tot 20 jaar.
 • – Vermeerdering spiermassa, het HGH groeihormoon zet hyperplaise in werking wat resulteert in het ontstaan van nieuwe spiercellen.
 • Een gladdere en strakkere huid, dankzij de verhoging van collageen in het lichaam gaat de conditie van de huid er sterk op voorruit. Collageen is voor 70 % het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de huid. Dit zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Hoe meer collageen, hoe elastischer en steviger de huid.
  Snellere blessure genezing, doordat de collageen productie in het lichaam verhoogd is, genezen blessures sneller.
 • Hoger libido
 • Beter immuunsysteem
 • Sterkere botten
 • Lager cholesterol
 • Verhoogde geheugencapaciteit en gestabiliseerde emoties, HGH verbeterd de stofwisseling en zorgt voor enig herstel van beschadigde neuronen in de hersenen.
  Meer krachttoename en massawinst

HGH injectie bijwerkingen:

Naast de vele positieve voordelen die het gebruik van HGH met zich meebrengt, bestaan er ook een aantal nadelen en bijwerkingen die worden geassocieerd met het gebruik van HGH. Hierbij moet wel bij vermeld worden dat dit alleen geld wanneer er roekeloos mee wordt omgegaan door bijvoorbeeld 3 of 4 keer meer te doseren dan wordt aanbevolen. Bijwerkingen zouden in dit geval kunnen zijn:

 • Kans op verhoging van de bloedsuikerspiegel en potentiële diabetes
 • Kans op hogere bloeddruk