Algemene bijwerkingen
Net als de meeste andere anabolen steroïden (Synthetisch hormoon van het mannelijk hormoon testosteron), is het mogelijk dat er bij hevig of langdurig gebruik bijwerkingen kunnen optreden. Algemene bijwerkingen bij de man kunnen onder andere zijn:

  • Vergroting van het prostaat
  • Een vettere huid
  • Acne, met name ontstekingen op de rug en schouders
  • Haarverlies

De meeste bijwerkingen zijn onschuldig en uiten zich in een vette huid en/of pukkeltjes op de rug. Net als bij de vrouwen geld ook bij de mannen dat extreme bijwerkingen van het gebruik van Winstrol alleen voorkomen bij mensen die roekeloos omgaan, en de adviezen over gebruikelijke hoeveelheid aan hun laars lappen. Menig ieder weet dat er zorgvuldig met dit soort middelen omgegaan moet worden.


Bijwerkingen bij vrouwen

Bij vrouwen kunnen eventuele bijwerkingen zijn dat zij meer lichaamsbeharing kunnen krijgen, een zwaardere stem, de borsten kunnen kleiner worden of in het ergste geval een vergroting van de clitoris of een verstoring van de menstruatie cyclus. Hierbij moet wel worden gezegd dat deze bijwerkingen alleen kunnen voorkomen wanneer er extreem en overmatig misbruik van Winstrol wordt gemaakt.