Ook wel bekend als Oxandrolone, en is een goed product voor beginners. Dit omdat het zeer mild is. De bijwerkingen zijn er dan ook nagenoeg niet, je houdt er geen vocht door vast en het stimuleert de vetverbranding. Het word gebruikt door bodybuilders, vechtsporters en onder de vrouwen is het zeer populair. De spiermassa die men er door aankomt is echt kwaliteitsmassa en makkelijk te behouden na de kuur. De dip na de kuur word zelden ervaren met dit product.
 

Wat is Anavar?

Anavar is de merknaam voor de anabole steroïde oxandrolone. In vergelijking met andere anabole steroïde beïnvloedt anavar niet de natuurlijke productie van testosteron en zet het testosteron niet om in oestrogeen. Het middel anavar wordt bestempeld als een mild middel die relatief veilig is in gebruik. Het wordt beschouwd als een veilig alternatief in vergelijking met andere anabolen. Oorspronkelijk is oxandrolone in 1960 ontwikkeld om onvrijwillig gewichtsverlies tegen te gaan als gevolg van een ziekte zoals HIV. Daarnaast wordt oxandrolone gebruikt bij mensen met brandwonden, de werkzame stof zorgt ervoor dat wonden sneller helen en spiermassa wordt opgebouwd.

Werking Anavar

Anavar is een van de mildste variant onder de anabole steroïde en is een populair middel onder zowel mannen als vrouwen. De hormoonproductie wordt door het gebruik van anavar slechts heel weinig verstoort wat betekend dat het lichaam op normale wijze testosteron blijft aanmaken. Doordat je eigen testosteron de opgebouwde spiermassa in stand houdt, is er geen sprake van terugval wanneer je stopt met kuren. anavar zorgt ervoor dat het lichaam geen vocht meer vasthoud waardoor de spiermassa goed zichtbaar blijft. Tevens zorgt anavar voor een toename in explosieve kracht en betere prestaties, het zorgt ervoor dat de spiermassa wordt behouden met weinig negatieve bijwerkingen.

Bijwerkingen Anavar

Hoewel Anavar populair is vanwege de mildheid hiervan, bestaan er toch enkele bijwerkingen die worden vermeld onder gebruikers. De meeste ervaren deze als minimaal. Enkele van deze bijwerkingen zijn hoofdpijn, een vette huid, misselijkheid en duizeligheid. In bijna alle gevallen treden negatieve bijwerkingen bij het gebruik van anavar niet op. Ondanks de veiligheid van anavar, is anavar een 17-alfa-gealkyleerde stof, wat bij overmatig gebruik kan leiden tot mogelijke leverbeschadiging.

Voor wie is het bedoeld?

Anavar is een populair middel onder mannen en vrouwen in de sportwereld. Het gebruik van anavar bij bodybuilders is minder populair omdat het effect niet erg groot is op de spiermassa. Wel wordt het middel gebruikt om te stacken, zij kunnen hierdoor spiermassa en kracht opbouwen zonder de aanwezigheid van androgene bijwerkingen. Veel powerlifters en gewichtheffers die hun spierkracht willen vergroten gebruiken anavar en zijn hier positief over. Maar ook recreatieve sporters en amateur bodybuilders gebruiken anavar om meer spiermassa te creëren waarbij zij weinig toenemen in lichaamsgewicht. Anavar biedt geen uitkomst voor een grote spiermassa toename, en is meer geschikt voor mensen die kracht opbouwen en spiermassa willen behouden.

Effectieve Dosis

Mannen: 50 tot 100 mg per dag verdeelt over 3 inname momenten elke 8 uur.
Vrouwen: 5 tot 15 mg per dag verdeelt over 3 inname momenten elke 8 uur.